keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Italiansalaatti





Italiansalaatti on yksi salaateista mikä kuuluu monella Suomalaisella joulupöytään. Italiaan ei taida kyseisellä salaatilla olla juurikaan kytköksiä, vaan alunperin eri lähteiden mukaan italiansalaatti on venäläistä alkuperää. Oli salaatti mistä maasta vain, niin meidän joulupöytään se kuuluu. 

Osa laittaa mukaan myös perunaa, mutta tästä reseptistä se jätettiin pois. Meillä jääkaapissa sattui olemaan majoneesia, joten kastikkeesta tehtiin majoneesi pohjainen. Majoneesin tilalla voisi hyvin käyttää vaikka kermaviiliä tai ranskankermaa, jolloin myös maku on hieman kevyempi.  

Jätä siis se eines italiansalaatti tänä vuonna sinne kaupan hyllylle ja tee italiansalaatti ihan itse. Tässä helppo resepti. 


Ainekset: 

200g Kinkkusuikaleita
4dl rakettispagettia
3kpl porkkanoita
200g herneitä
1kpl omenoita (hapan lajike)
1kpl maustekurkku
1/2l vettä spagetin keittämiseen
1kpl lihaliemikuutioita

Kastike:

2dl kuohukermaa
2dl majoneesia
2rkl valkoviinietikkaa
1rkl sokeria
2tl suolaa
1tl mustapippurirouhetta


Ohje:

Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon lihaliemikuutio. Kuori ja suikaloi porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen porkkana suikaleet ja rakettispagetit. Anna kiehua kattilassa 5 minuuttia. Lisää joukkoon herneet ja anna vielä hetken kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja valuta vesi pois lävikön avulla. Huuhtele aineet kylmällä vedellä lävikössä. Kaada jäähtyneet aineet salaattikulhoon. 

Suikaloi omena ja maustekurkku ja lisää salaattikulhoon. Lisää kulhoon myös kinkkusuikaleet ja sekoita aineet keskenään. 

Sekoita kastikeainekset eri kulhossa keskenään ja tarkista maku. Sekoita kastike salaatin sekaan. Anna maustua jääkaapissa mielellään vähintään tunnin. 

Koristele salaatti vielä luumutomaatin puolikkailla ja persiljalla. 

Tarjoile joulupöydässä tai syö koska vain sellaisenaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti