sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Pörkölt



Vähän aikaa sitten julkaisimme gulassikeiton reseptin ja nyt on vuorossa toinen Unkarilainen perinneruoka nimeltään Pörkölt. Kun gulassikeittoon käytetään naudanlihaa ja se on keitto, niin pörkölttiin käytetään porsaanlihaa ja se on pataruoka. Tämä selvennykseksi siksi, että moni tarjoaa omasta mielestään gulassia, mutta tarjoaakin oikeasti pörkölttiä. 

Unkarissa pörkölt reseptejä tuntuu olevan yhtä paljon kuin tekijöitä, mutta tässä meidän resepti. 

Ainekset:

1kg porsaan filettä
3kpl sipulia
Öljyä
3kpl valkosipulinkynsiä
1kpl vihreä paprika
1kpl punainen paprika
3kpl tomaattia
2rkl paprikajauhetta
6dl punaviiniä

Ohje:

Kuutioi porsaan file. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit ja paprikat.

Rusketa öljyssä liedellä padassa sipuli- ja valkosipulisilppu. Lisää joukkoon kuutioidut paprikat ja lihakuutiot ja ruskista. 

Kaada joukkoon punaviini, niin että lihat peittyvät juuri ja juuri. 

Lisää joukkoon tomaattikuutiot ja paprikajauhe. 

Hauduta ainakin pari tuntia sakeaksi. 


Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kanssa.

Ruokajuomaksi sopii hyvin punaviini tai olut. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti