torstai 9. tammikuuta 2020

Hirvikääryleet portterissa




Ruoka ja olut on intohimomme ja ne sopivat mahtavasti yhteen. Tällä kertaa päätimme tehdä hirvikääryleitä, joiden annoimme hautua padassa pienpanimon portterissa. Aivan mahtava makukombo. 

Ainekset:

n.1,5kg hirven paistia
150g sinihomejuustomurua
280g pekonia
75g voita
0,66l portter -olutta
Riistamaustetta


Ohje:

Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Poista lihasta mahdolliset kalvot. Leikkaa paisti noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet yksitellen kahden kelmun väliin ja nuiji lihanuijan sileällä puolella ohuiksi. 

Mausta viipaleet riistamausteella ja ripottele päälle sinihomejuustomurua. Laita päälle pekonia ja kääri rullalle. Sulje rullat coctailtikuilla. 

Paista kääryleitä voissa pannulla, kunnes pinnassa on kaunis väri. siirrä kääryleet valurautapataan. Huuhdo paistinpannu portterilla ja valuta kääryleiden päälle pataan. 

Kypsennä kannen alla uunissa 175 asteessa vähintään tunnin ajan kunnes liha on mureaa. Kypsymisaikaan vaikuttaa mm hirven ikä. 


Tarjoile hirvikääryleet esim. puikulaperunamuussin kanssa. 

Ruokajuomaksi sopii mainiosti olut. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti