sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Lyonin kanaa





Vaikka olenkin useamman kerran käynyt Ranskassa ja muuallakin maassa kuin vain Pariisissa, niin pakko myöntää, että en muista ikinä syöneeni siellä Lyonin kanaa. Lyonin kana on kuitenkin yksi ranskan keittiön klassikoista. Sitä tarjoillaan niin kodeissa kuin bistroissakin. 

Etsimme sitä "oikeaa" reseptiä pitkään ja vaikka ranskankielen taitonikin on jo rapistunut, niin yritin ymmärtää mitä siihen oikeaan Lyonin kanaan tulee. Lopputulos oli onnistunut, mutta maistuisiko se ranskalaiselle? No maista edes sinä.



Ainekset:

1600g broilerin koipia
3tl suolaa
2tl mustapippuria myllystä
Voita
3dl punaviinietikkaa
3kpl laakerinlehtiä
5rkl tomaatti pyrettä
10kpl valkosipulinkynsiä
450g ranskankermaa
3dl kanalientä
Rakuunaa (mielellään tuoretta, mutta myös kuivattu käy)


Ohje:

Laita uuni päälle 200 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin voissa pannulla. Kaada broilerinkoivet pataan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pataan kanaliemi, valkosipulisilppu, tomaattipyre ja laakerinlehdet. Lisää joukkoon rakuuna ja sekoita. 

Laita pata uuniin 30minuutiksi, jonka jälkeen nosta pata pois unista ja nosta koivet hetkeksi pois padasta.  Lisää pataan ranskankerma ja nosta koivet takaisin pataan. Laita takaisin uuniin hautumaan 30 minuutiksi. 

Ruokajuomaksi sopii parhaiten punaviini. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti