perjantai 14. helmikuuta 2020

Beef Wellington



Mitä on brittiläinen keittiö? No ainakin meille tulee mieleen vain englantilainen aamiainen ja fish & chipsit. Molemmat on kyllä aivan mahtavia varsinkin britti pubissa oluen kanssa nautittuna. 

Sitten on tietysti beef wellington, mutta joidenkin lähteitten mukaan se ei olekkaan alkujaan britti ruokaa vaan ranskalaista. 

Oli se mistä tahansa, niin kun kuulee sanan beef wellington, niin mieleen tulee heti Gordon Ramsay. Hän on myös yksi meidän suosikki kokeista ja kun beef wellingtonia tehdään, niin resepti on aika pitkälti Gordon Ramsayn. 


Ainekset:

n.800g naudan sisäfileen keskikohtaa
Suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Englantilaista sinappia (jos ei kaupastasi löydy, niin dijon-sinappi käy)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sienitäyte eli Duxelles:

400g tuoreita herkkusieniä
2kpl salottisipulia
Pieni kourallinen persiljaa silputtuna 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

100g parmankinkkuviipaleita

500g sulatettu voitaikinalevy

3kpl kananmunan keltuaisia voiteluun


Ohje:

Ota sisäfile huoneenlämpöön 1/2 tuntia etukäteen. Mausta pinta kunnolla suolalla ja pippurilla. Ruskista filee oliiviöljyssä paistinpannulla joka puolelta, myös fileen päädyt. 
Jäähdytä liha ettei voitaikina pehmene käärimisen aikana. Kun file on jäähtynyt, sivele se sinapilla.

Hienonna paloitellut herkkusienet ja silputut salottisipulit tehosekoittimessa. Laita massa kuivalle paistinpannulle ja paista sienistä tuleva ylimmääräinen vesi pois. Lisää lopuksi joukkoon persiljasilppu, sekoita ja nosta jäähtymään. 

Levitä työtasolle tuorekelmua ja asettele sille suorakaiteen muotoon parmankinkkuviipaleet.

Levitä kinkkuviipaleille sienitäyte ja aseta kaiken keskelle filee.

Kääri kinkku-sienikerros kelmun avulla fileen ympäri. Nosta tiukka käärö jäähtymään jääkaappiin n.20minuutiksi. 

Kaulitse voitaikina sen kokoiseksi, että filee mahtuu taikinan sisään. Taikina levyn pitää olla sen verran isohko, että saat saumattua taikinakuoren kunnolla kiinni. 

Nosta filee taikinan päälle. Voitele ympäröivä taikina keltuaisella. Kääri filee tiiviisti taikinan sisään. 

Laita paistomittari toisesta fileen päädystä ennen kuin suljet päädyt. 

Voitele taikinan pinta keltuaisella ja tee pintaan muutama viilto veitsellä. Älä kuitenkaan puhkaise kuorta!

Laita pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa 56-58 asteiseksi. Anna paketin vetäytyä n. 10-15 minuuttia. 

Leikkaa terävällä veitsellä leveiksi siivuiksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti