maanantai 24. helmikuuta 2020

Rautua parmankinkkuun käärittynä ja ratatouille




Moni, joka on päässyt maistamaan rautua pitää sitä maukkaimpana kalana. Tietysti siihen osa syy voi olla se, että sitä ei aivan joka päivä pääse maistelemaan. Pilkillä sitä olisi nyt tarjolla, mutta sitä varten pitäisi tulla tänne lappiin. 

Toisaalta löytyy sitä nykyään jo hyvin varustelluista kaupoista pakasteena, ainakin täällä lapissa. 

Valmistettiin rautua tällä kertaa hieman kansainvälisellä tyylillä, eli käärittiin parmankinkkuun ja lisäkkeeksi valmistettiin ratatouillea.




Rautua parmankinkkuun käärittynä

Ainekset:

2kpl rautua (a300g)
2rkl voita
Suolaa
Parmankinkkua
Oliiviöljyä

Ohje:

Laita raudun sisään 1rkl voita ja hieman suolaa. Laita leikkuulaudalle parmankinkku viipaleet vierekkäin ja nosta raudut viipaleiden päälle. Kääri viipaleet raudun ympäri. 

Valele raudut oliiviöljyllä. Laita uuniin 200asteeseen n. 20minuutiksi. 


Ratatouille

Ainekset:

5kpl tomaatteja
1kpl munakoiso
1kpl kesäkurpitsa
1kpl keltainen paprika
1kpl punainen paprika
2kpl sipulia
2kpl valkosipulinkynttä
Timjamia
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä
Balsamicoa
Tuoretta basilikaa


Ohje:

Laita tomaatit kiehuvaan veteen yhdeksi minuutiksi, nosta pois ja anna jäähtyä. Poista kuori ja kuutioi pieneksi. 

Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat. Paista oliiviöljyssä pannulla hetki ja kaada kulhoon. 

Kuori- ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota oliiviöljyssä pannulla. 

Kaada pannulle sipulien joukkoon kuutioidut kesäkurpitsa, munakoiso ja paprikat. Lisää joukkoon myös kuutioidut tomaatit. 

Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Lisää joukkoon loraus balsamicoa. 

Anna seoksen muhia pannulla miedolla lämmöllä n. 30min.

Lisää joukkoon lopuksi tuoretta basilikaa ja sekoita. 

Laita tarjolle ja koristele tuoreella basilikalla. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti