tiistai 11. helmikuuta 2020

Kiovan kana




Kiovan kana tai tuttavallisemmin kievin kana tuo lounasravintoloiden klassikko on paneroitua kanan filettä yrttivoilla täytettynä. Ajatus meillä tuli tehdä kiovan kanaa, kun selasin netistä eri ravintoloiden lounaslistoja. Todella monessa ravintolassa oli tarjolla lounaalla jonakin päivänä kiovan kanaa. 

Lautasella huomaat, että olet onnistunut valmistuksessa, kun halkaiset fileen ja sisältä valuu yrttivoi. Tärkeää on siis saada filee kiinni niin, että yrttivoi ei pääse vuotamaan sisältä ennen lautaselle laittoa.  

 Tukustahan noita saa valmiina ja ikävä kyllä veikkaan, että moni lounasravintola oikaisee ja pistää pakasteen uuniin. Jos haluat maistaa miltä se kotona tehtynä maistuu, niin tässäpä meidän resepti:

Ainekset:

600g maustamattomia kanan rintafileitä

Maustevoi:

100g voita
2kpl valkosipulinkynsiä
2rkl hienonnettua persiljaa
1tl rakuunaa
1rkl sitruunan mehua
Mustapippuria myllystä
Suolaa

Panerointiin:

1/2dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
Suolaa
mustapippuria myllystä
1kpl kananmuna

Öljyä paistamiseen

 Coctailtikkuja sulkemiseen

Ohje:

Aloita valmistamalla ensin maustevoi. Voit hyvin tehdä maustevoin vaikka edellisenä päivänä. Sekoita huoneenlämpöinen voi, silputut valkosipulinkynnet, persiljasilppu, sitruunan mehu sekä mausteet sekaisin. Rullaa voi ohueksi pötköksi ja kääri se kelmuun. Anna olla valmiin maustevoin pakastimessa vähintään muutaman tunnin. 

Leikkaa rintafileisiin viilto. Jaa kylmä maustevoi viiltoihin ja sulje viillot kunnolla coctailtikuilla. 

Ota kolme syvää lautasta. Ensimmäiseen laita vehnäjauhot, suola ja mustapippuria myllystä. Toiseen lautaseen riko kananmuna ja kolmannelle lautaselle laita korppujauhot. 

Kääntele rintafileitä ensin jauho-mausteseoksessa, sitten kananmunassa ja viimeisenä korppujauhoissa. 

Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja paista rintafileille molemmin puolin kaunis paistopinta. Nosta rintafileet uunin kestävälle vuualle ja kypsennä uunissa 200 asteessa n.15 minuuttia. Poista coctailtikut ja tarjoile kiovan kana esim riisin ja herneiden kanssa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti