tiistai 15. maaliskuuta 2016

Pulled Moose (Nyhtöhirvi)





Nyt täällä lapissa olisi paras aika kuivalihan valmistukseen. Moni tutuista onkin jo laittanut lihat kuivumaan seinälle, osa naudan sydäntä, toinen naudan paistia ja osa jopa poroa. Itellä taitaa jäädä tänäkin vuonna väliin ellen nyt äkkiä innostu. Kuivalihahan on aivan sairaan jyvää, mutta on siinä tekemisessäkin oma työ. Eilen alkoi muutaman viikon loma ja vaikka ulkona olikin hieno ilma, niin päivä meni ruokaa valvoessa. Tehtiin nyhtö hirveä ja pakko sanoa, että oli se hyvää.

Ainekset: 

1,3kg hirven paistia
Suolaa
Mustapippuria


Ohje: 

Nosta paisti vuualle ja hiero siihen suolaa ja pippuria. Laita vuoka uuniin 120 asteeseen ja anna kypsyä noin 7,5 tuntia. Anna lihan tasaantua vielä puoli tuntia. 

Tasaantumisen jälkeen nyhdä liha haarukoilla pieneksi silpuksi astiaan. 

Me tarjottiin liha pitaleipien sisällä. Ohje leipiin löytyy: http://ukotkokkaa.blogspot.fi/2015/01/pitakebab.html

Ja kastikkeen ohje löytyy: http://ukotkokkaa.blogspot.fi/2014/07/pulled-pork-nyhtopossu.html

Pakko sanoa, että tehdään toistenkin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti