keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Apsin lehtipihvi




Turun seudun ABC:t tarjosivat aiemmin tänä vuonna jonkin aikaa lehtipihveinä jauhelihasta tehtyjä pihvejä. Pihvejä kerettiin tarjoilla jonkun aikaa ennen kuin joku tajusi mitä syö. Jo vuosia näitä on löytynyt ruokablogeista esim nimellä saiturin lehtipihvit. Tehtiin yksi päivä pojan kanssa näitä ja tuli ne ainakin syötyä. 

Ainekset:

700g naudan jauhelihaa
Mustapippurirouhetta
Suolaa
Voita paistamiseen



Ohje:

Mittaa noin 140g kokoisia pihvejä ja tee niistä palloja.
Ota tuorekelmua ja leikkaa se noin a4 kokoiseksi palaksi.
Laita lihapallo kelmun päälle ja painele sitä pihvin muotoon. Leikkaa samankokoinen kelmun pala, kuin edellinenkin ja laita se pihvin päälle.
Kauli kaulimella pihvi noin 1-2mm paksuiseksi.
Tee muistakin palloista samanlaisia ja laita pakastimeen noin 30minuutiksi.

Laita pannulle voita nokare ja kuori pihvi kelmuista ja laita pannulle. Käännä pihvi, kun nesteet alkavat tulla pintaan ja mausta kummaltakin puolelta.


Maustevoi:

Ota mieleinen pala voita ja nosta se sulamaan huoneenlämpöön, kunnes se on tarpeeksi pehmeää muotoilla. Mausta voi paprikajauheella,valkosipulijauheella ja mustapippurirouheella.
Laita se kelmuun ja kääri pitkulaksi. Kääri päät kiinni ja laita pakastimeen hetkeksi.

Tarjoile vaikka lohkoperunoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti