tiistai 15. toukokuuta 2018

Grillattua Hirven ulkofilettä





Kesällä meillä tykätään grillata lähes joka päivä. Vielä lahessa asuessa grillattiin vuoden ympäri, mutta tänne lappiin muuton jälkeen talvi grillaus jäi. Me grillataan, niin riistaa, kalaa, kasviksia, nautaa, possua ja aivan mitä vain mieleen juolahtaa. Jos ei huvita grillata, niin savustetaan. Kesällä on vain niin parasta tehdä- ja syödä ruoka ulkona. 

Eilen tehtiin hirven ulkofileestä pihvejä ja grillattiin ne. Meidän mielestä hirven ja kaikkien muidenkin riistaruokien  valmistamisessa tulee muistaa se, että maustamisella ei peitetä sitä riistan omaa makua. 

Kypsyys on syöjän oma asia, mutta meillä hirvi grillataan medium plussaksi. 


Ainekset:

Hirven ulkofilettä
Suolaa
Mustapippuria
Kuivattua timjamia


Ohje: 

Ota liha lämpenemään jääkaapista noin puoli tuntia ennen leikkaamista. Poista fileestä mahdollset kalvot. Leikkaa fileistä sopivan kokoisia pihvejä. Kuivaa paperilla ja hiero mausteet pintaan. 

Lämmitä grilli kuumaksi kansi kiinni ja lisää grilliin pihvit. Grillaa pihvejä kansi auki molemmilta puolilta, kunnes ovat sinun makuusi valmiita. Nosta pihvit vielä 5-10 minuutiksi folion alle vetäytymään. 


Pihvejen kanssa maistuu vaikka grillatut kasvikset ja uusista perunoista paistetut lohkoperunat.

Grilliruokien kanssa juomaksi sopii tietysti kylmä olut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti