sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Halstratut ahvenet




Käytiinpä taas yöpymässä laavussa lammen rannalla. Tarkoitus oli myös tehdä ruokia paikanpäällä mahdollisesti saamistamme kaloista. Mikä onkaan parempaa kuin juuri pyydetty- ja käsitelty kala, joka valmistetaan samantien. Otettiin samalla pieni tietoinen riski, että voi tulla nälkä jos saalista ei tulekkaan. Oli meillä varmuuden vuoksi mukana pari pakettia makkaraa ja aamupala pekonit. 

Vaikka kala ei aivan parhaiten syönytkään, niin saatiin muutamassa tunnissa useampi kymmenen suht isohkoa ahventa. Osa kaloista savustettiin ja alkupalaksi tehtiin kermaista savuahvenkeittoa ja pääruuaksi savustettiin lisää ahvenia ja halstrattiin muutama ahven. Ahventen kanssa syötiin uusia perunoita voi nokareella. Ruokajuomaksi oltiin raahattu tietysti muutama olut. 

Oltiin varauduttu tekemään ruokia myös hauesta, mutta nyt ei niitä saatu, joten ehkä seuraavalla reissulla. 

Olipa taas aivan mahtava reissu metsässä ja aivan huippu hyviä ruokia tuoreesta kalasta.  


HALSTRATUT AHVENET

Ainekset:

Muutama isohko ahven
Hienoa suolaa 

 Ohje:

Kalasta muutama ahven.
Perkaa ahvenet, mutta älä suomusta. Jätä pää paikalleen, mutta poista kidukset. 
Lisää ronskilla otteella kalan sisälle suolaa.
 Asettele ahvenet halsteriin. 
Grillaa molemmin puolin, kunnes kalan selkäevä irtoaa helposti. 

Tarjoile esim. uusien perunoiden kanssa ja nauti oluen kera.   



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti