Ulkona mahtavat lähes 30 astetta lämmintä, kylmää olutta ja grilli kuumana pihalla. Voisi kuvitella, että ollaan aivan jossain eri maassa tai ei ainakaan lapissa. Lapissa kuitenkin ollaan ja päätettiin pojan kanssa tehdä taas ribsejä. Joo me tykätään ribseistä ja niitä aika usein tulee grillailtua iltapalaksi. Tällä kertaa tehtiin kastikkeeksi cola-pohjainen BBQ-kastike. Jälleen kerran tehtiin ribsit ilman keittämistä tai uunissa esikypsentämistä. Pelkällä grillaamisella saadaan aikaan hyvän purutuntuman ribsejä.
Ainekset:
n. 2kg possun ribsejä
Cola BBQ-kastike:
1tlk colaa
500g paseerattua tomaattia
1dl sweet chili saucea
2tl chilijauhetta
2tl Cayennepippuria
2tl valkosipulijauhetta
2rkl ruokaöljyä
3tl suolaa
2rkl juoksevaa hunajaa
1tl soijaa
1rkl maissitärkelystä
1dl omenaviinietikkaa
Ohje:
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia aiemmin. Poista ribseistä kalvot.
Lisää kattilaan BBQ-kastike aineksista kaikki muut paitsi maissitärkkelys ja omenaviinietikka.
Keitä seosta 15-20minuuttia välillä sekoitellen.
Sekoita maissitärkkelys ja etikka ja lisää seos kattilaan.
Anna kiehua hiljaa poreillen n.2minuuttia, jäähdytä.
Lämmitä grilli lämpimäksi.
Laita ribsit grilliin.
Grillaa epäsuoralla tulella noin 150asteessa kannen ollessa kiinni. Käännä ribsejä melko usein ja voitele samalla BBQ-kastikkeella.
Grillaa ribsejä noin 1,5-2 tuntia.
Siivuta ribsit saman tien ja herkuttele.
Grillatessa ja syödessä maistuu kylmä olut!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti