Hölskykurkut tai monien mielestä mummonkurkut ovat näin kesällä aivan mahtava lisäke grilli ruuille. Moni sanoo, että nämä tuovat mieleen mummolan kesät, mutta meidän mummot ei kyllä ole näitä laittaneet. Ehkä joku päivä meidän suvussa näitä kutsutaan papan- tai vaarinkurkuiksi.
Nyt on kurkkujen satokausi ja vielä mahtavat kelit grillaukselle, eli nyt grillaamaan lihaa ja seuraksi sopii hölskykurkut.
Ainekset:
4kpl avomaankurkkuja
Tuoretta tilliä
1rkl sokeria
2rkl väkiviinaetikkaa
1tl suolaa
Ohje:
Huuhtele kurkut ja halutessasi kuori. Tee kurkuista ohuita viipaleita esim juustohöylää käyttäen. Hienonna tilli.
Mittaa sokeri, väkiviinaetikka ja suola kannelliseen lasipurkkiin. Lisää joukkoon kurkut ja tilli.
Sulje kansi ja ravista hyvin.
Anna maustua viileässä hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti