maanantai 14. tammikuuta 2019

Oluessa haudutettua pekonista karitsanlapaa ja chorizoa



Jouluruuat on syöty ja uusi vuosi 2019 saatu alkuun. Tässä talvista pataruokaa pienellä tulisuudella. 

AINEKSET:

n.600g karitsan lapaa
200g chorizoa
170g pekonia
3kpl porkkanoita
4kpl salottisipulia
4kpl punaisia chilejä (esim. apache)
2rkl tomaattipyrettä
0,66l stout-olutta
Mustaa pippuria myllystä
Suolaa
Voita


OHJE:

Leikkaa pekonista paloja ja ruskista hetki pannulla, kaada pataan. Poista chorizosta kuori ja leikkaa paloiksi. Ruskista chorizo paloja pannulla pekoni rasvassa ja kaada pataan pekonien sekaan. Kuutioi karitsan lapa isohkoiksi paloiksi ja paista pannulla erissä voissa paistopinta. 

Lisää ruskistuneet lihat pataan. Pilko porkkanat ja kuori sipulit ja puolita, lisää kaikki pataan. Leikkaa chilistä vihreä osa pois ja lisää pataan kokonaisena.Lisää mausteet ja tomaattipyre. Kaada lopuksi pataan olut ja sekoita. Laita pata uuniin ja hauduta 150 asteessa n.3,5tuntia. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa. 

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kanssa. 

Ruokajuomaksi sopii parhaiten olut. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti