keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Lahmacun -Turkkilainen pizza




Tänne lappiin muutettuamme on matkailu loppunut täysin. Etelässä asuessa oli niin kätevä varata matka, kun vuorolistassa näkyi pitempi vapaa. Kätevää se toki olisi nytkin, mutta hinnat lapista on aivan eri luokkaa. 

Talvi aikaan toki Rovaniemeltä ja Kittilästä voi saada matkan joskus jopa edulliseenkin hintaan, mutta harvoin ja kohteetkin ovat niitä joissa on tullut jo usein käytyä. 

Tänä vuonna Rovaniemeltä alkaa lennot Turkkiin. Turkissa ei olekkaan käyty, joten kiinnostus heräsi. Turkki ruoka maana tuntui tylsältä. Ainut mitä itselle tuli mieleen oli kebab, mutta miksi lähtisin Turkkiin asti kebabbia syömään, kun sitä saa täältä aivan turkkilaisten itse tekemänä. 

Selailtuani hetken netissä osui silmiin Turkkilainen pizza eli Lahmacun. Jostain syystä en ole ikinä suomessa nähnyt tuota myytävän, mutta nythän se oli pakko ruveta oikeita reseptejä etsimään. 

Turkkilaisista resepteistä poimin raaka-aineet ja loppu tulos oli aivan herkullinen. Tosin itse kaipaan pizzassa juustoa, joten ei tämä italialaista sukulaistaan voita. Ja miten kävi sen Turkin matkan Rovaniemeltä? Noh löytämäni hinta ei sopinut minun kukkarolle, joten tyydymme syömään Lahmacunia kotona ja seuraksi sopii hyvin olut. 

Tällä määrällä riittäisi varmasti pari Lahmacunia myös anopillekkin (ei ole, eikä enään tule) , mutta jos haluat jättää anopin ilman, niin  puolita määrät. 


Ainekset

- Pohja

15dl Durum jauhoja
400ml vettä
8tl oliiviöljyä
35gr hiivaa
2tl suolaa
1/2tl sokeria

-Täyte

n.600g karitsan jauhelihaa
1kpl vihreä paprika
2kpl pieniä sipuleita
1kpl iso tomaatti
2-3kpl chilejä
2rkl tomaattipyrettä
4kpl valkosipulinkynsiä
1dl hienonnettua persiljaa
3/4tl jauhettua juustokuminaa
3/4tl jauhettua korianterin siementä
3/4tl suolaa
3/4tl mustapippurirouhetta


Ohje:

Murenna hiiva kulhoon ja kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita kunnes hiiva liukenee.  Laita jauhot kulhoon, lisää joukkoon suola ja sokeri. Lisää kulhoon oliiviöljy. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia. 

Pese ja leikkaa paprika paloiksi. kuori sipulit. Pese tomaatti ja chilit ja pilko paloiksi. kuori valkosipulinkynnet. Hienonna ainekset tehosekoittimessa. Valuta neste pois siivilän avulla. Kaada seos kulhoon. 

Lisää kulhoon jauheliha, tomaattipyre, hienonnettu persilja ja mausteet. Sekoita ainekset hyvin. 

Kauli taikinasta pohjia ja lisää päälle täyte. 

Laita pizzakivi uuniin ja lämmitä uuni 225-250 asteeseen. Paista uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. 

Lahmacunin seuraksi moni tarjoaa sitruunalohkoja, joista voi halutessaan puristaa mehua pinnalle. 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti