keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Merimiespihvit hirvestä




Vaikka kohta vaihtuu jo toukokuuksi, niin kesä ei tunnu läheiseltä kun katsoo ulos. Meillä täällä Sodankylässä on vielä yli metri lunta. Meillä pataruuat kuuluu talveen ja me koemme, että täällä on vielä talvi, niin tehdäänpä vielä pataruokia. 

Merimiespihvit on nimestä huolimattaan pataruoka. Nimi viitannee siihen, että liha leikataan todella ohuiksi pihveiksi. Me käytettiin tällä kertaa hirven lihaa, mutta myös nauta käy hyvin. Tämänkin pataruuan kruunaa tietysti olut. 

AINEKSET:

n. 600g hirvenpaistia
1kg perunoita
0,5l olutta
2kpl sipulia
n.10kpl maustepippuria
Suolaa
4kpl laakerinlehtiä
Voita paistamiseen

OHJE:

Leikkaa hirvenpaisti n.1/2cm paksuisiksi pihveiksi. Ruskista pihvit voissa pannulla. 

Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Paista viipaloidut sipulit voissa pannulla. 

Lado padan pohjalle kerroksittain peruna- ja sipuliviipaleet, sekä hirvipihvejä. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunaviipaleita. 

Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet. Mausta vielä suolalla. Kaada olut paistinpannun kautta pataan. 

Peitä pata kannella ja kypsennä 150 asteessa n. 2tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä 225 asteessa n. 20minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti