tiistai 5. toukokuuta 2020

Kermainen kanakeitto




Kanakeitto, joka lopuksi viimeistellään sulatejuustolla ja kuohukermalla on aivan mahtavaa arkiruokaa.

AINEKSET:

700g kanan fileesuikaletta
1,5kg perunoita
2kpl porkkanoita
2kpl varsisellerinvarsia
1kpl iso sipuli
3kpl kanaliemikuutioita
3kpl valkosipulinkynsiä
250g sulatejuustoa
2dl kuohukermaa
15kpl maustepippureita
Suolaa
Öljyä
Vettä
Persiljaa

OHJE:

Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat siivuiksi. Kaada kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat ja porkkanat juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kanaliemikuutiot ja maustepippurit, laita kiehumaan. Leikkaa varsisellerin varret siivuiksi, kuori- ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja freesaa pannulla öljyssä. Kaada kattilaan. 

Paista pannulla öljyssä kanan fileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta suolalla. Kaada fileesuikaleet kattilaan. 

Anna kiehua hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää joukkoon kuohukerma ja sulatejuusto ja lämmitä hetki, mutta älä anna enään kiehua. Tarkista maku. 

Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle persiljaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti