tiistai 9. kesäkuuta 2020

Flammkuchen



Flammkuchen tai ranskaksi tarte flambèe on Saksan ja Ranskan raja-alueelta oleva ruoka, joka Suomeksi tarkoittaa liekkipiirakkaa. Nimi tulee siitä, että perinteisesti tämä ruoka on paistettu puulämmitteisessä uunissa lieskojen keskellä. 

Flammkuchen on nopea tehdä, koska taikinaa ei kohoteta ollenkaan. 

Me tehtiin näitä grillissä pizzakiven päällä, mutta onnistuu hyvin myös uunissa. Tällä ohjeella saat tehtyä kaksi maittavaa Flammkuchenia. 

Ainekset:

Pohja:

2dl vettä
0,5tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
2rkl oliiviöljyä

Täyte:

300g ranskankermaa
170g pekonia pätkittynä
2kpl isoja sipuleita
1tl suolaa
1tl mustapippurirouhetta
1/2tl muskottia

Koristeluun halutessasi tuoretta ruohosipulisilppua.


Ohje:

Mittaa kulhoon jauhot, öljy, suola ja vesi. Sekoita ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Kauli taikina ovaaliksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Nosta pohja leivinpaperin päälle. 

Pane pizzakivi grilliin ja lämmitä grilli mahdollisimman kuumaksi. 

Sekoita ranskankermaan mausteet. Levitä seos taikinan pinnalle. Paista pätkittyjä pekoneita kuumalla pannulla hetki, mutta muista että kypsyvät vielä grillissä. Siirrä pekonit talouspaperin päälle. Leikkaa sipuleista ohuita renkaita ja kuullota hetki pekonien rasvassa pannulla. Levitä sipulirenkaat ensin ranskankermaseoksen päälle, jonka jälkeen levitä pekonit päällimmäiseksi. 

Paista grillissä pizzakiven päällä, kunnes reunat ovat saaneet kunnolla väriä. 

Halutessasi koristele tuoreella ruohosipuli silpulla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti