sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Punaviinissä haudutettua sorsaa

 


Taas on Sodankylän "päätapahtuma" tältä vuodelta taputeltu, eli elokuvafestarit. Itse pääsin tänä vuonna vain lauantaina, koska opiskelut. Ilmeisesti osalla oli jo kunto loppunut keskiviikkona aloitettuun tapahtumaan, koska väkeä ei kyllä ollut niin paljon kuin yleensä. Näin sunnuntaisena sadepäivänä ei grillailu kiinnosta, niin pataruokahan on helppoa ja hyvää 

PUNAVIINISSÄ HAUDUTETTUA SORSAA

AINEKSET:

1kpl patavalmis sorsa

0,75l punaviiniä

2kpl porkkanaa

1kpl punasipuli

1kpl palsternakkaa

2kpl laakerinlehtiä

10kpl katajanmarjoja

15kpl mustapippureita

Suolaa

Voita ruskistamiseen

Ruskeaa suurustetta

OHJE:

Ota sulanut patavalmis sorsa huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. 

Huuhtele ja kuivaa sorsa. Ruskista sorsa pannulla voissa ja nosta sorsa pataan. 

Huuhtele pannu punaviinillä ja kaada punaviini pataan. 

Kuori punasipuli ja lohko se, lisää pataan. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka, lisää pataan. Lisää pataan laakerinlehdet, katajanmarjat, mustapippurit ja mausta suolalla. 

Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 2 tuntia. 

Nosta lintu padasta ja anna jäähtyä käsittelylämpöiseksi, ennen kuin erottelet lihat luista. Siivilöi paistoliemi ja kaada kattilaan. Lisää suuruste, sekoittele ja keitä kasaan.

Tarjoile vaikka hunajaisten uunijuuresten kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti