torstai 9. toukokuuta 2024

Karitsa dumplings

 


Aasialaisia dumplingssejä karitsan jauhelihasta. 

Dumplings täyte


500g karitsan jauhelihaa
2kpl kevätsipuli
4cm pala inkivääri (30g)
2 chiliä
250g kiinankaali
3/4dl soijakastike
1rkl seesamiöljy
1/2 ruukku korianteri
1 kananmuna

Laita liha isoon kulhoon. Hienonna chili, sipuli,
korianteri, inkivääri ja kiinan kaali ja lisää lihan kanssa samaan kulhoon. Lisää joukkoon soijakastike, seesamiöljy ja kananmuna. Sekoita kulhossa olevat ainekset tasaiseksi seokseksi. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

Dumpling taikina 

8dl vehnäjauhoja
2 2/3 dl vettä

Vaivaa ainekset keskenään käsin noin 5min, kunnes taikina on tahmeaa mutta ei tarttuvaa. Lisää jauhoja tarvittaessa

Laita liinan alle lepäämään tunniksi.

Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se 25-30 osaan. Peitä palaset liinalla kuivuuden estämiseksi. Kaulitse yksi pala kerrallaan pyöreiksi taikinoiksi ø 6cm ja laita täytettä keskelle taikinaa 1 1/2 rkl. Kostuta reunat vedellä ja laita reunat täytteen päältä yhteen ja rypytä reunat siten että taikina nyytti on umpinainen ja täytteet kokonaan taikinan sisällä.

Kypsentämiseen kaksi tapaa
1. Paistinpannulla valmistaminen. Paista paistinpannulla rypytys-sauma ylöspäin 3-5 minuuttia keskilämmöllä jolloin pohja ottaa väriä. Lisää pannuun muutama desilitraa vettä jolloin dumplinit ovat noin 2cm vedessä ja laita kansi päälle ja anna olla reilu 10minuuttia. 

2. Bambuisessa höyrytysastiassa valmistaminen. Laita höyrytys astia paistinpannulle jossa on kokoajan 2-3cm vettä ja veden tulisi kiehua pienesti kokoajan. Laita dumplinit leivinpaperin päälle höyrytysastian ylimpään ritilään ja anna höyryttyä kannen alla noin 10min. 


Chili kastike

1/2 kevätsipuli
1dl soijakastike
2rkl chiliöljy
1rkl sriracha
1rkl korianteri

Hienonna kevätsipuli ja korianteri ja siirrä pieneen astiaan. Mittaa muut ainekset korianteri-sipuli silpun sekaan ja sekoita kaikki keskenään.

Tarjoile dumplingsit lämpimänä chili kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti