sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Pulled Beef

 


Tein perjantai ruuaksi pitkästä aikaa Pulled Porkkia, pitaleipiä ja coleslawia. Pulled Pork on niin hyvää, että 800g liha meni heittämällä. Koska pitaleipiä ja coleslawia jäi reippaasti, niin mietin mitä lauantaina tekisin ruuaksi, niin että ei jäisi hävikkiä. Minulla oli jääkaapissa pala naudan sisäpaistia, jolle en ollut vielä miettinyt reseptiä, joten päätin tehdä Pulled Beeffiä. Koska naudan liha on vähärasvaista, niin haudutin paistin colassa ja loppu tulos oli onnistunut. Tämäkin oli niin hyvää, että ruoka tuli kerralla syödyksi.

Ainekset:

n. 900g naudan sisäpaistia

0,5l colaa

3rkl BBQ-kastiketta

Suolaa

Mustapippuria myllystä


Ohje:

Lämmitä uuni 175 asteeseen, kuivaa liha talouspaperilla ja hiero lihaan suolaa ja mustapippuria. Nosta paisti pataan. Nosta pata uuniin ilman kantta 30 minuutiksi. Nosta pata uunista ja lisää pataan cola ja BBQ-kastike. Peitä pata kannella, laske uunin lämpötila 125 asteeseen ja nosta pata uuniin. Anna lihan kypsyä n. 4 tuntia. Nosta pata uunista ja anna lihan hetki jäähtyä liemessä. Nosta liha vuokaan ja revi liha suikaleiksi kahden haarukan avulla. 

Tarjoile esim pitaleipien ja coleslawin kanssa. 

torstai 12. syyskuuta 2024

Chilihauki

 


VIIKON KALARUOKA

CHILIHAUKI

Ainekset:

500g haukifileetä

3rkl sriracha kastiketta

1kpl chili viipaloituna

2tl juoksevaa hunajaa

Suolaa


Ohje:

Voitele uunivuoka ruokaöljyllä. Asettele haukifileet uunivuoalle. Ripottele päälle hieman suolaa. Voitele haukifilee sriracha kastikkeella ja juoksevalla hunajalla. Lisää päälle chili viipaleet. 

Anna maustua n. 60 minuuttia.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

Tarjoile esim kermaisen kanttarellikastikkeen, kermaviilikastikkeen ja riisin kanssa.