lauantai 21. syyskuuta 2024

Teeri raviolit ja valkoviinikastike

 


Metsäkanalintujen pyyntiaika on käynnissä ja välillä haluttaa tehdä hiukan muutakin kuin perinteisesti on tapana. Tällä kertaa teertä raviolin muodossa. 

TAIKINA

Ainekset:

300g Durum jauhoja (n 4.5dl)

3kpl kananmunia

3tl oliiviöljyä

Ohje: 

Laita jauhot tasolle keoksi ja tee keskelle reikä ja riko kananmunat sinne. Nostele jauhoja kananmuniin ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää öljy lopussa ja jatka taikinan vaivaamista 10 minuuttia kunnes taikina on kimmoisaa. Jos taikina jää tahmeaksi, lisää jauhoja. Jos taikina jää kuivaksi, niin voit lisätä vettä tai öljyä. Nosta taikina kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna tekeytyä 1-2 tuntia huoneenlämmössä. 

TÄYTE

Ainekset:

350g teeren rintafileetä

1pkt (70g) parman kinkkua

1pkt (250g) ricotta juustoa

1-2rkl suolaa

2rkl mustapippuria myllystä

6 vartta tuotetta timjamia (tai 2tl kuivattua)

2tl rakuunaa

1,5tl valkosipulijauhetta

OHJE:

Hienonna teeren fileet, parman kinkku ja timjami tehosekoittimessa tai käsin. Sekoita joukkoon ricotta juusto, suola ja pippuri. Nosta seos jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. 

RAVIOLIEN TÄYTTÖ:

Kaulitse pasta taikina pastakoneella levyiksi pienissä osissa pastakoneen ohjeiden mukaisesti, siten että taikina levyt ovat n 1mm paksuisia. Laita lihatäytettä n. 1tl kokoinen nökäre keskelle taikina levyä noin 5cm välein. Nosta toinen taikina levy nökäreiden päälle ja painele taikinat toisiinsa nökäreiden välistä ja leikkaa 5cm kokoisia ravioleja. Laita kattilaan vettä ja hiukan suolaa. Keitä kiehuvassa vedessä n. 3 minuuttia riippuen raviolin koosta ja pastan paksuudesta. Tarjoile heti tai jäähdytä raviolit nopeasti siivilässä kylmän veden alla keittämisen jälkeen ja valuta hyvin ja lämmitä juuri ennen syömistä 2 minuuttia kiehuvassa vedessä.  

KASTIKE

AINEKSET:

2dl kuivaa valkoviiniä

25g voita

1tl rakuunaa

2dl kermaa

2kpl pieniä salottisipuleita

5kpl timjamin varsia

2kpl valkosipulinkynsiä

1rkl riistafondia

OHJE:

Hienonna sipulit, kuullota voissa ja lisää valkoviini. Lisää mausteet ja yrtit ja anna keittyä kasaan pari minuuttia. Lisää kerma ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä 5 - 10 minuuttia. Siivilöi kastike. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti