torstai 26. syyskuuta 2024

Portteri-lihapata


 Täällä Sodankylässäkin alkaa ilmat kylmetä ja silloin viimeistää alkaa tekemään mieli pataruokia. Pakastimesta löytyi vielä pieni hirven paisti ja kaveriksi hirven lihalle laitoin pataan naudan sisäpaistia. Hyvää tuli ja tästä määrästä ruokaa riitti minulle muutamaksi päiväksi. 

AINEKSET:

n. 900g naudan sisäpaistia
n. 600g hirven paisti
0,8l Portteri -olutta
230g chorizoa
140g pekonia
200g leipäjuustoa
1prk (a184g) kanttarelleja suolavedessä
3rkl riistafondia
2kpl sipulia
2kpl porkkanoita
10kpl mustapippureita
10kpl katajanmarjoja
4rkl jauhoja
Suolaa
Voita

OHJE:

Ota lihat huoneen lämpöön tuntia ennen valmistusta. Leikkaa naudan -ja hirven paistit reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi pekoni ja paloittele chorizo. Kuori ja pilko sipulit sekä kuori ja paloittele porkkanat. Paista pekonit pannulla ja kaada pataan. Lisää pannulle voita ja ruskista lihoja useammassa erässä ja kaada pataan. Ruskista chorizoja pannulla voissa hetki ja kaada pataan. Kuullota sipuli voissa pannulla ja lisää pataan. Lisää pataan paloitellut porkkanat. Lisää pataan mustapippurit, katajanmarjat, riistafondi, jauho ja suola. Huuhtele pannu oluella ja kaada olut pataan. 

Laita pata 175 asteiseen uuniin ja peitä kannella. Kun pata on ollut uunissa 2 tuntia, niin lisää joukkoon kuutioitu leipäjuusto. Kaada kanttarelleista suolavesi pois ja huuhtele. Paista kanttarelleja voissa pannulla, kunnes neste on haihtunut ja kaada pataan. Anna hautua padassa vielä tunti. 

Tarjoile esim  perunamuussin ja salaatin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti