sunnuntai 10. marraskuuta 2024

Kermainen uunilohi

 


VIIKON KALARUOKA:

KERMAINEN UUNILOHI

AINEKSET:

n,800g lohi- tai kirjolohifileetä

1,5tl suolaa

1tl mustapippuria myllystä

200g ranskankermaa

1tl sitruunanmehua

1tl juoksevaa hunajaa

1tl sinappia

Tuoretta tilliä ja sitruunaviipaleita koristeluun

OHJE

Poista fileestä ruodot ja ylimääräinen rasva. 

Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja mustapippuri fileen päälle. 

Sekoita kulhossa ranskankerma, sitruunamehu, juoksevahunaja ja sinappi. 

Levitä seos fileen päälle. 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa keskitasolla 20-30 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. 

Koristele fillee  tuoreella tillillä ja sitruunaviipaleilla. 


Tarjoile esim keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti