sunnuntai 20. huhtikuuta 2025

Grilattua lampaan karetta


 Meillä on tapana pääsiäisenä syödä lammasta ja vaikka ei paras grillaus keli sattunut, niin tällä kertaa tarjolla oli grillattua lampaan karetta. 

AINEKSET:

n. 1300g lampaan karetta
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä

OHJE:

Ota lampaan kare huoneen lämpöön tunti ennen grillausta. Kuivaa pinta talouspaperilla. Poista kareesta ylimääräinen rasva ja kalvot. Mausta suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Hiero hieman oliiviöljyä pintaan. 

Grillaa kareeseen ensin suoralla lämmöllä kunnon paistopinta, jonka jälkeen grillaa epäsuoralla lämmöllä kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta. 

Kääri liha folioon ja anna vetäytyä n. 10 minuuttia. 

Leikkaa kare kyljyksiksi. 

Tarjoile esim tsatsikin ja riisin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti