Parhaat metsäkanalintujen pyyntiajat alkaa pikkuhiljaa olemaan, kun lehti on pudonnut puusta ja alkaa pakkasia tulemaan. Vielä kun sataisi hieman lunta. Normaalisti vietettäisiin syyslomaa nyt, mutta työkiireiden takia on jouduttu hieman siirtämään lomaa eteenpäin. Nyt se siirto kelien puolesta näyttää hyvältä. Yhden metsästys reissun olemme pojan kanssa tälle kaudelle kerenneet käydä ja saaliiksi saatiin kaksi teertä ja pyy, joten ei huono kauden aloitus omasta mielestä. Nyt pyytä ei täällä enää tällä kaudella saa metsästää, joten ei ainakaan yli metsästetty. Pyyn kanssa tehtiin oman maan nauriista tehtyä pyreetä.
PYYN RINTAA
AINEKSET:
1 pyyn täkkälihat
Tuoretta timjamia
3kpl valkosipulinkynsiä
noin 25g voita
Suolaa
Mustapippuria myllystä
OHJE:
Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannu ja lisää voi. Lisää pannulle lihat, valkosipulinkynnet ja timjamin oksia. Paista molemmat puolet siten, että pinta ruskistuu ja kunnes sisälämpö on noin 55 astetta. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Tarjoile esim naurispyreen, paistettujen kasvisten ja punaviinikastikkeen kanssa.
NAURISPYREE
AINEKSET:
450g nauriita
2kpl valkosipulinkynsiä
3/4-1dl kermaa
Suolaa
50g voita
Valkopippuria
OHJE:
Kuori nauriit ja valkosipulinkynnet. Laita kattilaan vettä siten että nauriit ja valkosipulit peittyvät ja lisää suolaa. Keitä kattilassa kunnes nauriit ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja lisää voi nauriiden sekaan. Soseuta nauriit sauvasekoittimella ja laita kerma joukkoon ja sekoita vielä. Lisää kermaa tarvittaessa jos pyree jää liian kiinteäksi. Mausta ripauksella valkopippuria ja suolaa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti