maanantai 11. joulukuuta 2017

Napolilainen ragu hirvestä





Ragu tuo italialainen ruoka, jota tehdään joka puolella hieman eri tavalla. Ragu alla Bolognese on jauhelihasta tehty kastike, joka on kotoisin Bolognasta. Napolissa ragu taas tehdään lihapaloista ja lihaksi voidaan käyttää, niin nautaa, porsasta, lammasta tai vaikka hirveä, niin kuin me teimme.  Hirvenlihan sekaan olisi sopinut hyvin esim raakamakkara, mutta me korvasimme sen pekonilla. Tarjoile ragu pastan kanssa ja nauti ruokajuomaksi vaikka punaviiniä tai olutta. Buon appetito!



Ainekset:

1,7kiloa hirvenpaistia (myös lapa sopisi hyvin)
140g pekonia
2dl punaviiniä
3kpl sipulia
4kpl valkosipulinkynsiä
3tlk tomaattimurskaa
140g tomaattipyrettä
2kpl varsisellerin vartta
2kpl porkkanoita
3kpl laakerinlehtiä
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Oliiviöljyä


Ohje:

Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta ja poista tarvittaessa kalvot. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat öljyssä useassa erässä pannulla ja laita lihat pataan. 

Pilko pekonit paloiksi ja ruskista pannulla ja kippaa pataan hirven lihojen joukkoon. 

Kuutioi porkkanat ja varsisellerin varret. Sillpua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla oliiviöljyssä ja lopussa lisää sekaan punaviini ja anna lämmitä hetki. Kaada lihojen joukkoon. 

Kaada pataan tomaattimurska ja tomaattipyre. Lisää joukkoon laakerinlehdet ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. 

Laita pata uuniin 150asteeseen ja anna hautua noin 6-8 tuntia. 

Kun liha on hajoavaa, niin se on valmista tarjoiltavaksi. 

Tarjoile pastan kanssa ja lisää päälle parmesaanijuustoa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti