torstai 28. joulukuuta 2017

Poron kaulakiekot padassa




Joulu on vietetty ja jouluruuat syöty. Nyt ei kyllä tee mieli vuoteen kinkkua tai joululaatikoita. Jostain syystä joulupukki toi tänäkin vuonna meille jotain ruuanlaittoon liittyvää, ison kasan ruokakirjoja ja muuta keittiövälineistöä.

Eilen oli rapeat -25 astetta pakkasta ja jätettiin pulkkamäki välistä ja keskityttiin tytön kanssa lautapeleihin sisällä. Pakkasella maistuu pataruuat. Nyt tehtiin poron kaulakiekkoja padassa.

Ainekset:

n.1,3kg Poron kaulakiekkoja
4rkl ohrajauhoja
2tl suolaa
1tl valkopippurijauhetta
100g voita
10dl vettä
10kpl kokonaisia maustepippureita
3kpl sipulia
3kpl porkkanoita
3kpl laakerinlehtiä
12kpl isohkoja perunoita

Ohje:

Sekoita jauhoihin suola ja valkopippurijauhe. Kääntele kiekkoja jauhoissa ja ruskista voissa pannulla. Siirrä kiekot pataan. Lisää pataan paistoliemi, maustepippurit, laakerinlehdet ja vesi.

Kuori- ja pieni porkkanat ja kuori- ja lohko sipulit. Lisää porkkanapalat ja sipulilohkot pataan.

Laita pata uuniin 175asteeseen. Laita kansi päälle.

Sekoita välillä. Mikäli neste haihtuu liikaa, niin lisää vettä.

Kun pata on ollut uunissa noin 1,5tuntia, niin lisää pataan kuoritut kokonaiset perunat. Hauduta ruokaa uunissa vielä noin tunti. Maistele ja tarvittaessa lisää suolaa.

Tarjoile esim. puolukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti