keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Porsaan sisäfilettä sinappi-hunajamarinadissa






Olipa taas eräs ilta melkonen nälkä, kun pääsin töistä. Eihän siinä, kun nälkäisenä kauppaan ruokaa ostamaan. No siitä se idea sitten taas lähti. Possun sisäfile, lankkuperunat, halloumi-juustoa ja salaattitarpeet tuli ostettua ja kiireellä kotia ruuanlaittoon.  Vaikka kiire olikin hakea ruokatarpeet, ei kiirettä näkynyt ruuan tekemisessä. Kastiketta ei ruvettu enään ruualle tekemään, vaikka olisihan se pippuri- tai olutkastike vielä ollut kruunu ruuan päälle. Yksi "lähellä" tuotettu olut ruuan kanssa sopi loistavasti. 

Ainekset:

n.800g possun sisäfilettä

Marinadi:

4rkl Dijon-sinappia
3rkl hunajaa
2tl suolaa
1tl mustapippurirouhetta


Ohje:

Poista fileestä mahdolliset kalvot. Paista fileeseen pannulla joka puolelle paistopinta. Sekoita sinappi, hunaja, suola ja mustapippurirouhe. Voitele marinadia fileen joka puolelle. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista filettä uunissa 150 asteessa n. 20 minuuttia ja voitele taas marinadilla. Paista vielä filettä uunissa, niin että sisälämpötila on 71 astetta. Kääri file folioon ja anna vetäytyä n.15 minuuttia.


Leikkaa sopivan paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoile haluamasi lisukkeiden kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti