Joulu on taas vietetty ja jouluruuat on saatu syötyä. Toinen meistä oli turvaamassa tänä vuonna isänmaata, mutta itse suuntasin mökille, jossa meitä oli minun lisäksi äiti, äitin mies ja veljeni. Tänäkin vuonna teimme äitin kanssa monenlaisia jouluruokia. Kalaa oli joulupöydässä, niin graavina, lämminsavuna, loimutettuna, kylmäsavuna, kuin moussenkin muodossa. Kylmäsavulohimousse maistuu jouluna, mutta myös muulloin ja sopii hyvin esim saaristolaislimpun päällä tarjottavaksi.
Ainekset:
100g maustamatonta tuorejuustoa
60g smetanaa
1kpl punasipulia
200g kylmäsavulohta
1rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
Koristeeksi tuoretta tilliä hienonnettuna.
Ohje:
Vaahdota sähkövatkaimella hetki tuorejuustoa ja smetanaa kulhossa.
Kuori- ja pilko silpuksi punasipuli. Kuutioi kylmäsavulohi. Purista sitruunasta mehu.
Sekoita ainekset keskenään, Anna hetken makujen tasaantua jääkaapissa.
Koristele tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti