maanantai 6. tammikuuta 2020

Sipatti




Meille aina välillä mainitaan, että miksi meillä ei ole blogissa edullisia arkiruokia. Yksi arkiruuista josta on erikseen reseptiä kyselty on sipatti.

Sipattihan on tiettävästi Itä-Suomesta peräisin oleva ruokalaji. Sipatti on mainittu tiettävästi ainakin jo 1933 julkaistussa kotiruoka-keittokirjassa. Itsekkin muistelen sipattia koulussa syöneeni, mutta ei siitä ainakaan mitään hyviä makumuistoja jäänyt, mutta harvoin niitä on minulle kouluruuista jäänytkään. 

Ohjeita sipattiin löytyy netistä jonkin verran, mutta koska kyseessä on perinneruoka, niin halusin löytää mahdollisimman aidon reseptin. Teimme lopulta reseptillä, joka on julkaistu vuonna 1958 emäntälehdessä. 

Pakko sanoa, että pidimme ruuasta ja tämä jos mikä on edullinen arkiruoka ja todella helppo ja nopea valmistaa.

Ainekset:

300g saunapalvikinkkua
3rkl voita tai margariinia
3rkl vehnäjauhoja
5-6dl maitoa
1/4tl valkopippuria
Ripaus rouhittua mustapippuria
1dl ruohosipulia
(suolaa)


Ohje:

Kuutioi kinkku ja kuullota kuutioita hetki rasvassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista. Lisää maito hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen hautua kymmenisen minuuttia. Mausta pippureilla ja ruohosipulisilpulla. Lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti