tiistai 11. helmikuuta 2014

POROPIZZA


Eilen päätettiin tehdä pizzaa. Tällä kertaa ajateltiin käyttää poroa ja hyvää oli. Tällä ohjeella tehtiin kaksi paksuhkoa pyöreätä pizzaa. 

·         Murenna hiiva taikinakulhoon
·         Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita kunnes hiiva liukenee.
·         Lisää suola ja jauhot. Sekoita taikina.
·         Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Pane taikina takaisin kulhoon ja anna sen kohota leivinliinan alla noin tunti. Valmista sillä aikaa täytteet.
·         Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, jaa tasakokoisiksi paloiksi ja leivo ne palloiksi. Peitä leivinliinalla.
·         Kauli taikinasta pyöreitä pizzapohjia. 
·         Pane taikinakiekko pellille ja painele reuna muuta osaa paksummaksi, ettei täyte valu pellille.
·         Levitä pohjalle tomaattipyre.
·         Levitä päälle pororouhe.
·         Lisää päälle ananas paloja.
·         Laita päälle oreganoa.
·         Lisää päälle juustoraaste.
·         Paista pizzoja uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Ainekset:


Pohja

25g hiivaa
2,5dl vettä
1rkl öljyä
1tl suolaa
n. 7dl jauhoja

Täyte

tomaattipyrettä
savupororouhetta
ananaspaloja
oreganoa
juustoraastetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti