Eilen päätettiin tehdä pizzaa. Tällä kertaa ajateltiin käyttää poroa ja hyvää oli. Tällä ohjeella tehtiin kaksi paksuhkoa pyöreätä pizzaa.
·
Murenna hiiva taikinakulhoon
·
Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita kunnes hiiva liukenee.
·
Lisää suola ja jauhot. Sekoita taikina.
·
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Pane taikina
takaisin kulhoon ja anna sen kohota leivinliinan alla noin tunti. Valmista
sillä aikaa täytteet.
·
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, jaa tasakokoisiksi paloiksi ja leivo
ne palloiksi. Peitä leivinliinalla.
·
Kauli taikinasta pyöreitä pizzapohjia.
·
Pane taikinakiekko pellille ja painele reuna muuta osaa paksummaksi, ettei
täyte valu pellille.
·
Levitä pohjalle tomaattipyre.
·
Levitä päälle pororouhe.
·
Lisää päälle ananas paloja.
·
Laita päälle oreganoa.
·
Lisää päälle juustoraaste.
·
Paista pizzoja uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Ainekset:
25g hiivaa
2,5dl vettä
1rkl öljyä
1tl suolaa
n. 7dl jauhoja
Täyte
tomaattipyrettä
savupororouhetta
ananaspaloja
oreganoa
juustoraastetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti