Tulipa käytyä äitin luona viikko sitten ja huomasin isot raparperit pihalla. Nooh ensin tuli tietty mieleen raparperiviini, mutta enpä jaksa ruveta viinejä tekemään. Siispä pyysin, että näyttäisi kuinka raparperikiisseli tehdään. Söin kyllä osuuteni, mutta ei tää ollu mun juttu. Mansikoita lisäämällä toki saisi paremmaksi. Ja siis äitin tekosia en hauku, kun onhan hän sentään aito kokki, mutta tuo raparperi ei vaan iskeny. Muistathan aina nauttia raparperin maitotuotteiden kanssa, kun raparperi syö elimistöstä kalkkia.
Raparperin ystäville ohje:
3kpl isoja raparperinvarsia
1dl mehutiivistettä
n. 1l vettä
5rkl perunajauhoja
hieman suolaa
Hienoa sokeria maun mukaan
Paloittele raparperit. Laita kattilaan ja lisää vesi ja mehu.
Laita kattilaan ja lisää vesi ja mehu. Keitä kunnes raparperit ovat kypsiä (muutama minuutti). Lisää vähän suolaa (veden maku lähtee) ja sokeri.
Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja kaada kattilaan ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran ja ota pois liedeltä.
Laita astiaan ja pinnalle sokeria, että ei kuorettuisi. Tarjoa sellaisenaan tai maidon tai kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti