lauantai 9. heinäkuuta 2016

Tonnikalalasagne




Meillä pojan tyttöystävä ei suostu syömään lihaa ja tuntuu, että juuri muu ei maistu kuin pasta ja tonnikala. Siispä poika tekaisi tällä kertaa tonnikalalasagnea. Itsekkin pääsin syömään ja pakko myöntää, että hyvää oli. 

Raaka-aineet:

Lasagnelevyjä

Tonnikalakastike:

3prk tonnikalapaloja öljyssä
1tlk tomaattimurskaa
1tlk tomaattipyrettä
2kpl kalaliemikuutioita
1dl ketsuppia
2kpl sipulia
3kpl valkosipulinkynsiä
Mustapippuria
Kuivattua tilliä
Öljyä

Juustokastike:

100g voita
1dl vehnäjauhoja
9dl maitoa
200g juustoraastetta
Suolaa

Ohje:

Tonnikalakastike:

Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipuli öljyssä. 
Lisää pilkotut valkosipulinkynnet, tomaattimurska, tomaattipyre, ketsuppi ja kalaliemikuutiot. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja lisää sen jälkeen tonnikalat öljyineen. 
Mausta mustapippurilla ja kuivatulla tillillä. 

Juustokastike:

Sulata voi ja sekoita. Lisää jauhot. Lisää vähitellen maito kokoajan sekoittaen. Kun maito alkaa kiehumaan, niin lisää mausteet ja juustoraasteesta 1/3 maitoon. 

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3  tonnikalakastikkeesta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta. Jatka niin kauan kunnes kaikki aineet loppuvat. 

Lisää lopuksi loput juustoraasteesta päälle.

Paista 200 asteessa noin 40minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti