sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Pekonilohi




Me syödään kalaa vähintään kerran viikossa ja nyt mietin mitä hiukka erillaista saisi tehtyä. Pekonihan on meidän suosikki raaka-aineita ja juustoa laitetaan mielellään eri ruokiin. Kun sanoin pojalle mitä halusin kokeilla tehdä kalasta, niin tuomio oli aika tyly. Lopulta sain kuin sainkin tahtoni läpi ja nyt tehtiin pekonilohta. Vaikka hiukan alkuun epäilytti, niin lopputulos oli ihan onnistunut. 

Raaka-aineet:

1kg lohifile
140g pekonia
100g juustoraastetta
mustapippuria
suolaa

Ohje:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot. Laita lohifile uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Lisää fileen päälle suolaa ja mustapippuria. Lisää fileen päälle pekonit ja päällimmäiseksi juustoraaste. Paista uunissa 40 minuuttia, että pekonikin ehtii kypsyä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti