torstai 13. lokakuuta 2016

Perinteinen läskisoosi



Juoksulenkin jälkeen oli aivan sairas nälkä. Juu ei laitettu salaattia tai syöty rahkaa. Urheilu on jees, mutta meille ruoka on muutakin kuin polttoainetta. Nyt tehtiin kunnon perinteistä läskisoosia ja ruokajuomaksi olutta. 


Raaka-aineet

2 isoa sipulia
800g porsaan kylkiviipaletta
voita
5rkl vehnäjauhoja
9dl vettä
suolaa omaan makuun
kokonaisia maustepippureita


Ohje:

Kuori sipulit ja hienonna sipulit. Ruskista lihasiivut pannulla kahdessa tai useammassa erässä. Paista kunnes lihat ovat ruskeita. Laita siivuille hieman suolaa. Nosta lihat pois ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Laita voita pannulle.

Lisää pannulle vehnäjauhot, ruskista vaaleanruskeiksi kokoajan sekoittaen. Lisää pannulle sipulit ja hieman vettä ja jatka sekoittamista, kunnes kastike on tummanruskeaa.

Tarvittaessa lisää vettä ja sekoita kastike tasaiseksi. Kaada kastike kattilaan ja sitten lihat ja pippurit kastikkeen joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä 2h.

Tarjoillaan perunamuusin,suolakurkkuviipaleiden ja puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti