sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Lammaskaali




Eilen ulkona paistoi täällä Lapissakin mukavasti aurinko. Olisi voinut olla vaikka pilkillä tai nuotiolla laittamassa ruokaa, mutta itse päätin viettää siivouspäivän. Pataruuat on aivan parasta, kun laitat vaan uuniin ja puuhaat muuta ja lopulta tuntejen päästä sinua odottaa aivan mahtava ruoka. Tänään meillä padassa muhi karitsan lapa, josta tehtiin Suomalaista perinne ruokaa lammaskaalia. 

Ainekset:

500g karitsan lapaa
500g keräkaalia
Voita
2rkl siirappia
4kpl salottisipuleita
2kpl porkkanoita
3kpl laakerinlehtiä
Maustepippureita
Suolaa
Meiramia
n. 5dl vettä


Ohje:

Ota karitsan liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta.

Poista kaalista ulommaiset lehdet ja silppua kaali isohkoksi silpuksi.  Ruskista kevyesti voissa valurautapadassa.

Paloittele karitsan lapa ja ruskista voissa paistinpannulla. Lisää lihat pataan kaalin sekaan. 

Kuori ja pilko porkkanat, kuori ja puolita salottisipulit. Lisää pataan. 

Lisää pataan siirappi, mausteet ja vesi, sekoita. 

Hauduta padassa kannella peitettynä välillä sekoittaen 150 asteisessa uunissa 3-4 tuntia kunnes liha on mureaa. 

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ruokajuomaksi sopii olut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti