Pääsiäinen lähestyy ja silloin syödään perinteisesti lammasta. Yksi perinteinen resepti on kahvimarinoitu lammaspaisti. Meillä oli pakkasessa kotimainen lähellä kasvatetun karitsan paisti, joten tässäpä resepti perinteiselle kahvimarinoidulle karitsanpaistille.
Ainekset:
Karitsan luuton paisti
Marinadi:
5dl vahvaa kahvia
Maustamiseen:
1tl minttua
1tl rosmariinia
1rkl suolaa
5-8 valkosipulinkynttä
Valeluun vahvaa kermakahvia
Kastike:
4dl paistolientä
2rkl vehnäjauhoja
1/2dl kermaa
Mustapippuria
Sinappia
Ohje:
Puhdista paisti hyvin. Pane paisti ja kahvi suureen paistopussiin ja anna marinoitua jääkaapissa vuorokausi. Kääntele pussia välillä.
Hiero paistin pintaan suolaa ja murskattuja yrttejä. Leikkaa kuoritut valkosipulin kynnet ohuiksi suikaleiksi. Tee terävällä veitsellä viiltoja joka puolelle paistia ja työnnä valkosipulisuikaleet niihin.
Työnnä lämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
Nosta paisti ritilälle uunipellin päälle. Paista 175 asteessa noin 1-1,5 tuntia kiloa kohden. Punertavan lihan sisälämpötila on 70 astetta ja täysin kypsän noin 80 astetta. Valele paistia kypsennyksen aikana useaan kertaan kermakahvilla. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka vettä.
Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna tasaantua.
Siivilöi paistoliemi kastikkeeksi ja lisää siihen vehnäjauhot. Keitä muutama minuutti. Mausta ja lisää kerma.
Tarjoile esim. valkosipuli-kermaperunoiden kanssa.
Karitsan kanssa ruokajuomana sopii hyvin olut.
Ainekset:
Karitsan luuton paisti
Marinadi:
5dl vahvaa kahvia
Maustamiseen:
1tl minttua
1tl rosmariinia
1rkl suolaa
5-8 valkosipulinkynttä
Valeluun vahvaa kermakahvia
Kastike:
4dl paistolientä
2rkl vehnäjauhoja
1/2dl kermaa
Mustapippuria
Sinappia
Ohje:
Puhdista paisti hyvin. Pane paisti ja kahvi suureen paistopussiin ja anna marinoitua jääkaapissa vuorokausi. Kääntele pussia välillä.
Hiero paistin pintaan suolaa ja murskattuja yrttejä. Leikkaa kuoritut valkosipulin kynnet ohuiksi suikaleiksi. Tee terävällä veitsellä viiltoja joka puolelle paistia ja työnnä valkosipulisuikaleet niihin.
Työnnä lämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
Nosta paisti ritilälle uunipellin päälle. Paista 175 asteessa noin 1-1,5 tuntia kiloa kohden. Punertavan lihan sisälämpötila on 70 astetta ja täysin kypsän noin 80 astetta. Valele paistia kypsennyksen aikana useaan kertaan kermakahvilla. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka vettä.
Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna tasaantua.
Siivilöi paistoliemi kastikkeeksi ja lisää siihen vehnäjauhot. Keitä muutama minuutti. Mausta ja lisää kerma.
Tarjoile esim. valkosipuli-kermaperunoiden kanssa.
Karitsan kanssa ruokajuomana sopii hyvin olut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti