maanantai 2. maaliskuuta 2020

Uuniperunat porotäytteellä



Meillä syödään perunoita aika paljon, niin muussina, paistettuna kuin keitettynäkin. Me myös viljellään perunoita useampaa lajiketta kesäisin, mutta koska meillä ei ainakaan toistaiseksi ole kellaria, niin määrät pyritään pitämään semmoisina, että ne on syöty ennen talvea. Ikävä kyllä peruna ei enää ole niin suosiossa kuin vielä aiemmin vaan moni korvaa sen riisillä ja pastalla. Kun nyt kuitenkin nykyään puhutaan hiili- ja vesijalanjäljistä, niin perunalla se on paljon pienempi kuin esimerkiksi riisillä tai pastalla. Nostetaan peruna takaisin suomalaisiin ruokapöytiin. Tässä ohje maukkaille uuniperunoille, jotka kruunataan kotimaisella poronlihalla. 


AINEKSET:

1kg rosamunda perunoita
150g kylmäsavupororouhetta
150g ranskankermaa
200g tuorejuustoa
1dl majoneesia
1rkl Dijon-sinappia
1tl suolaa
1tl mustapippurirouhetta
Oliiviöijyä


OHJE:

Pese perunat ja kuivaa ne. Asettele uunipellille leivinpaperinpäälle. Paina haarukalla muutama reikä ja voitele oliiviöljyllä. Kypsennä uunissa 220 asteessa n.45 minuuttia. 

Sekoita kylmäsavurouhe, tuorejuusto, majoneesi, Dijon-sinappi, suola ja mustapippurirouhe keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kun perunat on kypsiä, niin leikkaa perunoihin ristiviilto ja purista auki. Lisää täyte. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti