Ei ei ei, tämä ei ole Tomi Björckin Farang ravintolan resepti. Ikävä kyllä me ei sitä olla edes päästy syömään, koska aika harvakseltaan on asiaa isolle kirkolle. Niin hyvää se ei voi olla, että varta vasten lähdetään Lapista maistelemaan.
Lisäksi sillä reseptillä menisi kaksi päivää ja haluttiin tehdä ruokaa samalle illalle. Tässä siis nopea arkiresepti karamellipossua kiinalaisittain.
Ainekset:
800g kassleria
4kpl valkosipulinkynsiä
4cm:n pala inkivääriä
3/4dl öljyä
2kpl punaista chiliä
5rkl ruokosokeria
5rkl soijakastiketta
2rkl osterikastiketta
Mustapippuria myllystä
Suolaa
Koristeeksi:
Punaista chiliä viipaleina
Tuoretta korianteria
Ohje:
Leikkaa lihat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, inkivääri ja chilit.
Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon ruokosokeri ja jatka kuullottamista, kunnes sokeri sulaa.
Lisää wokkipannulle lihapalat ruskista viitisen minuuttia.
Lisää joukkoon muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen n. 1,5 tuntia kunnes liha on mureaa, neste haihtunut ja liha karamellisoitunut.
Koristele chiliviipaleilla ja tuoreella korianterilla.
Tarjoile riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti