Meille oli jäänyt avattu purkki pestoa jääkaappiin ja eihän se siellä kauan avattuna hyvänä säily. Siispä päätettiin hyödyntää pesto ja tehtiin kermaista pestopastaa. Tämä taisi olla blogin ensimmäinen ruoka, joka ei sisällä lihaa. Maultaan pestopasta on hyvää, mutta jos syöt vain kerran päivässä, niin nälkä jää.
Peston tekeminen itsessään on nopeaa ja helppoa, mutta joskus meillä on vain hetki aikaa tehdä ruokaa, kun työvuorot menee ristiin. Silloin valmis pesto edes hieman nopeuttaa itse ruuan tekemistä.
Ainekset:
2tl suolaa
2l vettä
200g Tagliatelle nauhapastaa
8rkl pestokastiketta
2dl kuohukermaa
n.125g kirsikkatomaatteja
Pinjansiemeniä
Parmesaanijuustoraastetta
Basilikanlehtiä
Ohje:
Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen, tarkista kypsymisaika pakkauksesta. Valuta pasta ja siirrä takaisin kattilaan.
Lisää pastan joukkoon kerma ja mausta pestolla. Kuumenna sekoittaen.
Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja lisää pastan joukkoon. Kuumenna nopeasti sekoittaen.
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla miedolla lämmöllä pari minuuttia.
Laita pasta lautaselle ja lisää päälle parmesaanijuustoraastetta, paahdettuja pinjansiemeniä ja basilikanlehtiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti