sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Kermainen pestopasta

 



Meille oli jäänyt avattu purkki pestoa jääkaappiin ja eihän se siellä kauan avattuna hyvänä säily. Siispä päätettiin hyödyntää pesto  ja tehtiin kermaista pestopastaa. Tämä taisi olla blogin ensimmäinen ruoka, joka ei sisällä lihaa. Maultaan pestopasta on hyvää, mutta jos syöt vain kerran päivässä, niin nälkä jää. 

Peston tekeminen itsessään on nopeaa ja helppoa, mutta joskus meillä on vain hetki aikaa tehdä ruokaa, kun työvuorot menee ristiin. Silloin valmis pesto edes hieman nopeuttaa itse ruuan tekemistä. 


Ainekset:

2tl suolaa

2l vettä

200g Tagliatelle nauhapastaa

8rkl pestokastiketta

2dl kuohukermaa

n.125g kirsikkatomaatteja


Pinjansiemeniä

Parmesaanijuustoraastetta

Basilikanlehtiä


Ohje:

Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen, tarkista kypsymisaika pakkauksesta. Valuta pasta ja siirrä takaisin kattilaan. 

Lisää pastan joukkoon kerma ja mausta pestolla. Kuumenna sekoittaen. 

Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja lisää pastan joukkoon. Kuumenna nopeasti sekoittaen. 

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla miedolla lämmöllä pari minuuttia. 

Laita pasta lautaselle ja lisää päälle parmesaanijuustoraastetta, paahdettuja pinjansiemeniä ja basilikanlehtiä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti