sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Poronvasan paahtopaistia, pekoniporkkanat, paahdetut Lapin puikulat ja olutkastike

 


Pitkästä aikaa olen suunnitellut uusia ruokia ja päätin pitkästä aikaa päivittää myös blogia. Meille on tullut kyselyjä miksi blogia ei olla hetkeen päivitetty ja syitä on parikin kappaletta. Minä pääsin töissä uuteen tehtävään ja siirryin vuorotöistä arkitöihin, jonka takia pitkät vapaat loppui. Pitkillä vapailla on ollut mukava suunnitella ja tehdä eri ruokia, kun taas nyt työpäivän jälkeen mietimme jonkun arkiruuan blogista ja teemme sen. 

Toisaalta poika päätti muuttaa seitsemän vuoden Lapissa asumisen jälkeen takaisin etelään, joten kokkaaminen ei ole enää sama asia. 

Ensi viikolla onneksi on pitkästä aikaa pitemmät vapaat ja suuntamme mökille grillailemaan ja ehkä saamme taas tännekin jotain uutta. 

Jokin aika sitten ostimme paikallista poronvasan paahtopaistia ja kaveriksi porolle teimme pekoniporkkanoita, paahdettuja Lapin puikuloita ja kastikkeeksi olutkastikkeen. Oli kyllä todella hyvää ja ruokajuomaksi tietysti olutta. 


PORONVASAN PAAHTOPAISTI

AINEKSET:

2kpl n. 300g poronvasan paahtopaisteja

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Voita


OHJE:

Ota lihat huoneenlämpöön n 1/2 tuntia ennen valmistusta. 

Poista mahdollinen kalvo ja kuivaa talouspaperilla. 

Mausta paahtopaistien toinen puoli ja ota pannulla voissa  väri pintaan ja mausta toinen puoli. Käännä ja ota väri pintaan.

Nosta paistit uunivuokaan ja laita paistomittari toisen paistin paksuimpaan kohtaan. Anna olla uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on 65 astetta. 

Kääri folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. 


PEKONIPORKKANAT

AINEKSET:

4kpl isohkoja porkkanoita

8kpl pekonisiivuja

Juoksevaa hunajaa

Oliiviöljyä


OHJE:

Kuori porkkanat ja kääri jokaisen porkkanan ympärille 2 siivua pekonia. Laita uunivuualle ja ravistele päälle juoksevaa hunajaa ja oliiviöljyä. 

Paista uunissa 200 asteessa kunnes pekoni on kunnolla kypsää. 


PAAHDETUT LAPIN PUIKULAT

AINEKSET:

1kg Lapin puikuloita

Oliiviöljyä

Suolaa


OHJE:

Pese ja kuori puikulat. Laita vuokaan ja sirottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa 200 asteessa kunnes ovat kypsiä. 


OLUTKASTIKE

AINEKSET:

1kpl salottisipulia silputtuna

2,5dl tummaa lageria

1rkl dijon -sinappia

1tl juoksevaa hunajaa

2rkl voita

Oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Ruskeaa suurustetta


OHJE:

Lisää kattilan pohjalle hieman oliiviöljyä. Freesaa sipulia pari minuuttia ja kaada sitten sekaan olut. Kiehauta joukkoon dijon -sinappi ja juokseva hunaja. Laske lämpö matalalle ja sekoita mukaan voi. Suurusta ruskea suurusteella. 

Mausta suolalla ja mustapippurilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti