perjantai 29. tammikuuta 2021

Pesto-mozzarellakanaa

 


Tällä viikolla on täällä Lapissa saanut metsästää urosmetsoja ja -teeriä. Meillekin sattui vapaata sen verran, että päästiin käymään yhtenä päivänä  latvalinnustamassa. Lähdettiin aamusta eräsuksilla hiihtelemään alueille, joissa ollaan syksyisin lintuja nähty. Keli oli hieman tuulinen ja luntakin satoi, mutta ollaan me pahemmallakin säällä nähty lintujen silti istuvan puussa. 

Muutaman tunnin hiihtelyjen jälkeen ei oltu nähty metsoista tai teeristä vilaustakaan ja tästä reissusta meille ei tullut muuta kuin kuntoilua. 

Olisihan se metso tai teeri maistunut hyvälle, mutta nyt oli tyytyminen pesto-mozzarellakanaan. Hyvää on toki tämäkin ruoka. 


AINEKSET:

480g kanan ohutta fileeleikettä (maustamaton)

3rkl vihreää pestoa

240g mozzarellajuustoa viipaleina

250g kirsikkatomaatteja

Mustapippuria myllystä

Suolaa

Oliiviöljyä ruskistamiseen


OHJE:

Ota fileet huoneenlämpöön n.30minuuttia ennen valmistamista.

 Kuivaa fileet talouspaperilla. 

Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurirouheella.

Ota kanoihin nopeasti paistopinta kuumalla pannulla. 

Nosta kanafileet uunivuokaan. 

Sivele kanafileet pestolla. Laita fileiden päälle mozzarellaviipaleita. 

Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan. 

Paista uunissa 200asteessa 30minuuttia tai kunnes juustot ovat kunnolla ruskistuneet. 


Tarjoile esim. vihreiden papujen ja riisin kanssa. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti