lauantai 22. toukokuuta 2021

Bulgogi Hirvestä


 

Bulgogi on ehkä tunnetuin korealainen ruoka ja onpa se eräässä äänestyksessä valittu jopa sijalle 23 maailman 50 herkullisimman ruuan äänestyksessä. Perinteisesti liha grillataan ja lihana käytetään nautaa, mutta meillä se tehtiin nyt ihan pannulla ja naudan sijasta käytettiin hirven lihaa. 

AINEKSET:

n. 400g hirven ulkofileetä

MARINADI:

5rkl soijaa

2rkl seesamiöljyä

2rkl miriniä

1kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

1rkl inkivääriä hienona raasteena

1rkl ruskeaa ruokosokeria

2tl seesamin siemeniä

Chilin viipaleita


Päälle:

Kesäsipulin vartta viipaleina

Chilin viipaleita


Paistamiseen oliiviöljyä. 


Leikkaa hieman kohmeinen filee ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadi ainekset kulhossa. Lisää kulhoon lihaviipaleet ja sekoita hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. 

Valuta lihat marinadista. Paista lihat grillissä tai pannulla kypsäksi. 

Ripottele pinnalle kesäsipulin vartta viipaleina ja chilin viipaleita. 


Tarjoile riisin kanssa tai syö jäävuorisalaatin päälle laitettuna. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti