Bulgogi on ehkä tunnetuin korealainen ruoka ja onpa se eräässä äänestyksessä valittu jopa sijalle 23 maailman 50 herkullisimman ruuan äänestyksessä. Perinteisesti liha grillataan ja lihana käytetään nautaa, mutta meillä se tehtiin nyt ihan pannulla ja naudan sijasta käytettiin hirven lihaa.
AINEKSET:
n. 400g hirven ulkofileetä
MARINADI:
5rkl soijaa
2rkl seesamiöljyä
2rkl miriniä
1kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1rkl inkivääriä hienona raasteena
1rkl ruskeaa ruokosokeria
2tl seesamin siemeniä
Chilin viipaleita
Päälle:
Kesäsipulin vartta viipaleina
Chilin viipaleita
Paistamiseen oliiviöljyä.
Leikkaa hieman kohmeinen filee ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadi ainekset kulhossa. Lisää kulhoon lihaviipaleet ja sekoita hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.
Valuta lihat marinadista. Paista lihat grillissä tai pannulla kypsäksi.
Ripottele pinnalle kesäsipulin vartta viipaleina ja chilin viipaleita.
Tarjoile riisin kanssa tai syö jäävuorisalaatin päälle laitettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti