sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Hirvi-salaattikupit


 

Olin eilen päättänyt, että teen jotain ruokaa hirven jauhelihasta. Jääkaapissa oli edelliseltä päivältä jäänyt inkivääriä, kesäsipulia, chilejä ja jäävuorisalaattia. Siispä päätin käyttää ne hyödyksi ja tein hirvi-salaattikuppeja. On kevyttä ja terveellistä. 

Hirven jauheliha on sen verran rasvatonta, että kaipasi päälle kastikkeen, mutta toki päälle olisi voinut laittaa vaikka Sriracha-kastiketta. 


AINEKSET:

400g hirven jauhelihaa

Oliiviöljyä

1rkl inkivääriä raastettuna

1kpl valkosipulinkynsi pilkottuna

1tl seesamiöljyä

1rkl ruskeaa ruokosokeria

2rkl soijakastiketta

2kpl kesäsipulinvarsia viipaleina

1kpl punainen chili viipaleina

(suolaa)


Jäävuorisalaatinlehtiä. 


KASTIKE:

2tl ruokosokeria

2rkl soijakastiketta

1tl seesamiöljyä

1tl sitruunamehua

Sekoita ainekset keskenään ja anna hetki olla. 


OHJE:

Ruskista jauhelihaa kuumalla pannulla oliiviöljyssä. 

Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja pilkottu valkosipuli. Mausta seesamiöljyllä, ruskealla ruokosokerilla ja soijakastikkeella. Lopuksi lisää joukkoon kesäsipulinvarret viipaleina ja chili viipaleet. Anna lämmitä vielä hetki. 

Nostele jauhelihaseos salaatinlehtikuppeihin ja kaada hieman kastiketta päälle. 

Tarjoile kylmän oluen kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti