Olin eilen päättänyt, että teen jotain ruokaa hirven jauhelihasta. Jääkaapissa oli edelliseltä päivältä jäänyt inkivääriä, kesäsipulia, chilejä ja jäävuorisalaattia. Siispä päätin käyttää ne hyödyksi ja tein hirvi-salaattikuppeja. On kevyttä ja terveellistä.
Hirven jauheliha on sen verran rasvatonta, että kaipasi päälle kastikkeen, mutta toki päälle olisi voinut laittaa vaikka Sriracha-kastiketta.
AINEKSET:
400g hirven jauhelihaa
Oliiviöljyä
1rkl inkivääriä raastettuna
1kpl valkosipulinkynsi pilkottuna
1tl seesamiöljyä
1rkl ruskeaa ruokosokeria
2rkl soijakastiketta
2kpl kesäsipulinvarsia viipaleina
1kpl punainen chili viipaleina
(suolaa)
Jäävuorisalaatinlehtiä.
KASTIKE:
2tl ruokosokeria
2rkl soijakastiketta
1tl seesamiöljyä
1tl sitruunamehua
Sekoita ainekset keskenään ja anna hetki olla.
OHJE:
Ruskista jauhelihaa kuumalla pannulla oliiviöljyssä.
Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja pilkottu valkosipuli. Mausta seesamiöljyllä, ruskealla ruokosokerilla ja soijakastikkeella. Lopuksi lisää joukkoon kesäsipulinvarret viipaleina ja chili viipaleet. Anna lämmitä vielä hetki.
Nostele jauhelihaseos salaatinlehtikuppeihin ja kaada hieman kastiketta päälle.
Tarjoile kylmän oluen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti