maanantai 13. syyskuuta 2021

Teerikastike

 



Metsäkanalintujen pyynti alkoi muutama päivä sitten, mutta me ei vielä olla pyyntiin keretty. Tänä vuonna onneksi on taas pitkät pyyntiajat, joten eiköhän sitä keretä. 

Pakastimessa on vielä pari viime vuotista teertä, joten syödään ne nyt pois ennen uusia. Tällä kertaa teerestä valmistui kastike, johon kaveriksi pääsi pekonia ja kermaa. 

Tässä reseptissä teeri keitetään ensin ja sen jälkeen tehdään kastikkeeksi. 

TEERIKASTIKE

Teeren keittämiseen tarvitset seuraavat ainekset:

1kpl nyljetty teeri

12dl vettä

3tl suolaa

20kpl katajanmarjoja

20kpl mustapippureita

2tl timjamia

2kpl laakerinlehtiä


Ohje keittämiseen:

Laita nyljetty teeri kattilaan. Peitä vedellä ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori pinnalle muodustuva vaahto pois. Lisää mausteet ja keitä n.1,5 tuntia ja jos isohko, niin pitempään. Nosta lintu lautaselle ja anna jäähtyä. Irroita kaikki lihat tarkasti irti. Siivilöi keitinliemi ja ota kastiketta varten 2dl talteen. Lopun keitinliemen voit halutessasi pakastaa. 

Teerikastikkeeseen tarvitset seuraavat ainekset:

140g pekonia

1kpl porkkana

2kpl pieni sipuli

1kpl teeren lihat

2rkl vehnäjauhoja

2dl lientä

2dl kuohukermaa

Mustapippuria myllystä

(Suolaa)


Ohje:

Viipaloi pekonit paloiksi. Paista pekonit pannulla kypsäksi ja nosta lautaselle. Lisää pannulle pekoninrasvaan viipaloitu porkkana ja silputut sipulit. Kuullota hetki ja lisää joukkoon teeren palat ja pekoni, mausta pippurilla. Lisää joukkoon jauho ja keitinliemi. Anna hetki saostua. Mausta kermalla ja lisää maistele. Lisää suolaa tarvittaessa. 

Teerikastikkeen kanssa sopii hyvin kuoritut perunat. 

Ruokajuomaksi sopii hyvin olut. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti