OLUESSA HAUDUTETTUJA PORON POTKAPIHVEJÄ
AINEKSET:
1kg Poron potkapihvejä
0,75l tummaa lageria
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Jauhoja
Katajanmarjoja
1kpl lihafondi kuutio
200g leipäjuustoa
250g kanttarelleja
Voita
OHJE:
Leikkaa veitsellä potkapihvejä kiertävä kalvo muutamasta kohtaa poikki. Taputtele potkapihvit kuiviksi. Hiero potkapihveihin suolaa ja mustapippurirouhetta ja käytä vehnäjauhoissa. Ruskista potkapihvejä voissa pannulla parissa erässä. Laita ruskistetut potkapihvit pataan.
Lisää pataan katajanmarjoja, lihafondi ja kaada pataan olut.
Laita pata 175 asteiseen uuniin. Kun pata on ollut uunissa kaksi tunti lisää joukkoon leipäjuusto kuutioina, sekä paista kanttarellit voissa pannulla kypsiksi ja lisää pataan.
Anna padan hautua uunissa vielä tunnin verran.
Tarjoile vaikka puikulamuusin kera ja ruokajuomaksi sopii hyvin olut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti