Tämän viikon toisena kalaruokana päädyin kermaiseen uunihaukeen. Nykyisessä lähikaupassani on suhteellisen hyvin kalatiskillä tarjolla lähellä kalastettua kalaa ja nyt menin ostoksille kalatiskin jo sulkeuduttua. Tarjolla oli vielä lohta, kuhaa ja haukea. Kun katsoin hintalappuja, niin ratkaisu hauen hyväksi oli helppo tehdä. Kuhafile maksoi 35 euroa kilo kun taas nahaton haukifile maksoi 15 euroa kilo.
KERMAINEN UUNIHAUKI
AINEKSET:
400g nahatonta haukifilettä
2dl kuohukermaa
Suolaa
Valkopippuria myllystä
1rkl sitruunanmehua
Koristeeksi tuoretta tilliä
OHJE:
Hiero suola ja valkopippuri haukifileeseen ja valuta päälle sitruunanmehua. Anna maustua hetki.
Nosta haukifile vuokaan.
Kaada kuohukerma vuokaan ja laita uuniin 175 asteeseen. Paista uunissa n.30 - 40 minuuttia.
Koristele tillillä.
Tarjoile perunamuussin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti