sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Paistettua siikaa tilli-jogurttikastikkeella

 


Tällä viikolla en ollut vielä kalaa syönytkään, joten eilen mietin, että mitä kalaruokaa tekisin. Päätin valmistaa paistettua siikaa tilli-jogurttikastikkeella ja seuraksi itse kasvatettuja puikulaperunoita. Yksi mutta oli vielä matkassa, koska raaka-aineet olivat vielä ostamatta. Eipä muuta kuin ulos kävelemään lähikauppaan ja mikäs siellä pikku pakkasessa oli kävellä (-30). Lähikaupan kalatiski ei pettänyt vaan sieltähän löytyi lokasta pyydettyä siikaa fileenä. Nyt miettimään mitä tänään ruuaksi ja huomista itsenäisyyspäivän ruokaa esivalmistelemaan. 

PAISTETTUA SIIKAA TILLI-JOGURTTIKASTIKKEELLA

Ainekset:

n. 300g siikafilettä

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Voita

Ohje:

Huuhtele siikafileet ja kuivaa talouspaperilla.

Mausta siikafileet suolalla ja mustapippurilla. 

Kuumenna voi paistinpannulla ja pane siikafileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes nahkapuoli on nätin ruskea ja rapea. 

Käännä siikafileet nahkapuoli ylöspäin ja paista vielä pikaisesti. 

Nosta siikafileet suoraan lautaselle ja tarjoile tilli-jogurttikastikkeen kanssa. Lisäksi voit keittää puikulaperunoita. 

TILLI-JOGURTTIKASTIKE

Ainekset:

2dl turkkilaista jogurttia

3rkl hienonnettua tilliä

2tl sitruunamehua

2tl Dijon-sanappia

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Ohje:

Sekoita ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti