Tällä viikolla en ollut vielä kalaa syönytkään, joten eilen mietin, että mitä kalaruokaa tekisin. Päätin valmistaa paistettua siikaa tilli-jogurttikastikkeella ja seuraksi itse kasvatettuja puikulaperunoita. Yksi mutta oli vielä matkassa, koska raaka-aineet olivat vielä ostamatta. Eipä muuta kuin ulos kävelemään lähikauppaan ja mikäs siellä pikku pakkasessa oli kävellä (-30). Lähikaupan kalatiski ei pettänyt vaan sieltähän löytyi lokasta pyydettyä siikaa fileenä. Nyt miettimään mitä tänään ruuaksi ja huomista itsenäisyyspäivän ruokaa esivalmistelemaan.
PAISTETTUA SIIKAA TILLI-JOGURTTIKASTIKKEELLA
Ainekset:
n. 300g siikafilettä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Voita
Ohje:
Huuhtele siikafileet ja kuivaa talouspaperilla.
Mausta siikafileet suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna voi paistinpannulla ja pane siikafileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes nahkapuoli on nätin ruskea ja rapea.
Käännä siikafileet nahkapuoli ylöspäin ja paista vielä pikaisesti.
Nosta siikafileet suoraan lautaselle ja tarjoile tilli-jogurttikastikkeen kanssa. Lisäksi voit keittää puikulaperunoita.
TILLI-JOGURTTIKASTIKE
Ainekset:
2dl turkkilaista jogurttia
3rkl hienonnettua tilliä
2tl sitruunamehua
2tl Dijon-sanappia
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Ohje:
Sekoita ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti