sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Olutmarinoitua hirven vasan paistia ja haudutettua puikulaperunaa

 


Ruokabloggarina tämä ruoka teksti olisi pitänyt julkaista yli viikko sitten tai sitten vasta vuoden päästä. Halusin kuitenkin syödä itsenäisyyspäivänä hyvää Suomalaista ruokaa. Itsenäisyyspäivänä siis tein itselleni olutmarinoitua hirven vasan paistia ja seuraksi haudutettua puikulaperunaa. 

AINEKSET:

900g hirven vasan paistia
2dl olutta (porter)
2rkl riistamaustetta
1tl suolaa
150g Suomalaista pekonia
Rypsiöljyä

OHJE:

Poista hirven vasan paistista mahdolliset kalvot. 
Kaada pakastepussiin olut, riistamauste ja suola. Sekoita marinadi ja laita paisti pussiin. Anna paistin tekeytyä marinadissa vuorokauden, Kääntele välillä pussia, jotta marinadi imeytyy paistiin kauttaaltaan. Nosta paisti pois marinadista ja paista rypsiöljyssä paistinpannulla paistiin kaunis väri. Nosta kauttaaltaan ruskistettu paisti paistipussiin. Peitä paisti pekonilla. Sulje pussi ja leikkaa siihen pari höyryaukkoa. Laita paistin paksuimpaan kohtaan paistinlämpömittari ja laita uuniin 150 asteeseen. Nosta paisti pois uunista kun sisälämpötila on noin 64 astetta. Anna jäähtyä hetken ja avaa varovasti. Leikkaa olutmarinoitu hirvipaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. 

Haudutetut puikulaperunat:

Ainekset:

Puikulaperunoita
Suolaa
Oliiviöljyä

Ohje:

Pese ja kuori puikulat, keitä 5 minuuttia. Nosta uunipellille ja kaada päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20 minuuttia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti